top of page

CONCEPT WAJO!

10 geïntegreerde en taakgerichte thema's

Evenwichtig aanbod voor alle domeinen

Zinvolle en effectieve differentiatie

10 thema's

 

STEM, diversiteit, duurzaamheid, beroepen ... Met WAJO! werken je leerlingen elk jaar geïntegreerd en taakgericht rond tien eigentijdse thema's (mét domeinoverschrijdende linken). Ze maken een blog, quiz of tijdschrift; organiseren een ervaarnamiddag of een uitvindersbeurs. Stuk voor stuk uitdagingen die zin geven om te leren

Evenwichtig aanbod voor alle domeinen

 

Door de taakgerichte aanpak komen vaardigheden en strategieën uitgebreid aan bod in WAJO! Technisch, expressief en begrijpend lezen gaan hand in hand. Lees hier hoe we de sleutels tot begrijpend lezen in de praktijk brengen.

 

Maar de methode besteedt ook veel aandacht aan domeinen als taalbeschouwing en spelling. Die komen geïntegreerd aan bod en worden uitgediept in cursorische momenten. Daarnaast zet WAJO! sterk in op de ontwikkeling van persoonsgebonden competenties.

Zinvolle en effectieve differentiatie

 

Niet elk kind staat even ver. Daar hoef je je met WAJO! geen zorgen om te maken. Differentiatie zit vervat in de opdrachten én in de werkvormen. De lesfiches bevatten tips en opdrachten voor differentiatie, zodat je aangepaste instructie kunt geven. Daarnaast bieden de Plusmaterialen een waaier aan differentiatiemateriaal, inzetbaar als extra uitdaging of oefenkans.

Flexibel en gebruiksvriendelijk

 

Met WAJO! sta je met een gerust hart voor de klas. Je zet de thema's in wanneer het jou past en hebt de zekerheid dat je alle doelstellingen bereikt.

bottom of page